afscheid van onze dirigente Tamara

AFSCHEID van onze DIRIGENTE
TAMARA van LETH-DUBINA

Tamara was vanaf het begin dat het WMK begon onze dirigente.
Ze wilde niet alleen liedjes met Balkan Russische achtergronden, samen met de liederencommissie kwamen er liedjes uit Afrika, Europa en het verre oosten.
Tijdens de vele koorreizen naar o.a. Pskov, Praag, Wales en vele uitvoeringen in Nederland, waren er lovende woorden over hoe ze het koor weer het beste van zich lieten horen.
Door haar spontane inzet bij repetities en uitvoeringen kon ze het publiek altijd mee laten doen door handgeklap of teksten mee te laten zingen.
Als Tamara in het Nederlands iets gaat uitleggen dan kwam altijd haar Russische temperament naar boven, zij vraagt om passie, inzet en vooral niet te veel kletsen tussen door.
Na bijna 14 jaar met volle inzet gaat Tamara genieten van een welverdiende rustige tijd.
Tamara, het koor en vele toehoorders willen je bedanken voor deze mooie jaren, het erelidmaatschap geeft aan hoe belangrijk je voor ons was.

Afscheid van Bets Roelofs-Haerkens

ter HERINNERING aan
Bets Roelofs-Haerkens

Op 1 Juli 2017 is ons koorlid Bets Roelofs-Haerkens overleden.
Bets was een van de eerste koorleden in 2004 toen het Wereld Muziek Koor werd opgericht.
In al de jaren die volgenden genoot Bets altijd van de muziek die we zongen, de reisjes die we maakten naar Pskov en Praag, maar ook van de optredens hier in Nederland.
Bij verschillende uitvoeringen konden we genieten van de solo die zij zong van het lied “ Vien sulla barchetta “ .
Twee jaar geleden werd Bets getroffen door een vreselijke ziekte die zij, hoe sterk ze er tegen vocht, niet heeft mogen winnen.
Op 7 juli hebben wij tijdens een afscheidsdienst haar solo nog een keer gehoord, het koor zal haar oprechtheid, inzet en spontaniteit zeker missen.
Bets, wij danken jou voor al die mooie herinneringen van al die jaren dat je bij het koor was.
“ HET LEVEN IS EEN LIED ZING HET “

Afscheid van LYA VAN DEN HOOGEN en FRANS RAIJMAKERS

Op 15 juni 2017 zijn voorzitter Frans Raijmakers en secretaris Lya van den Hoogen officieel gestopt met hun activiteiten bij ons koor.
Na de Algemene Leden Vergadering werd er door de afscheidscommissie en het bestuur herinneringen op gehaald over het ontstaan en de beginjaren van het WMK. Daarin was Lya de initiatiefnemer van het projectkoor, wat later, met de nodige fans, uitgroeide tot het WMK.
Een van de hoogtepunten van ons koor werd de koorreis naar Rusland ( St. Petersburg en Pskov). Lya en Frans liepen hierbij voorop. Een ieder van ons bewaart prachtige herinneringen aan deze geweldige reis. Denk maar eens terug aan het ondergronds klooster, het eten van veel rode bieten, zingen samen met Japanners en niet te vergeten het drinken van stevige wodka!
Ook de reis naar Praag met een 3de plaats op het festival, kende vele leuke momenten.
Op Ameland, met een optreden van o.a .een Chantikoor, gezellig slapen en lekker eten in een kampeerboerderij.
Wales was ook een fantastisch uitstapje met een bezoek aan veel historische gebouwen, en een optreden dat zelfs op de radio te beluisteren was.
Laten we de nodige optredens en concerten in Nederland niet vergeten! Wat werd het door Lya en Frans met veel enthousiasme allemaal goed georganiseerd.
Lya nam het initiatief, maar Frans hield alles op de achtergrond nauwlettend in de gaten. Frans gaf haar aandacht ook aan die leden die een extra steuntje nodig hadden. Ze had voor ieder een goed luisterend oor, zij deelde dit met ons, waarna er vele kaartjes verstuurd werden, en telefoontjes gepleegd.
De bestuurlijke taken van Lya en Frans brachten vele vergaderingen en het maken van veel verslagen met zich mee. Hoe groter het koor des te meer meningen. Dit maakte het niet altijd gemakkelijk.
Dit is een kleine opsomming van al het werk dat Lya en Frans voor het Wereldmuziekkoor Nijmegen hebben gedaan, veel lof en dank hiervoor. Deze twee fantastische mensen gaan wij zeker missen,
Het bestuur heeft namens alle leden Frans en Lya tot erelid van ons koor benoemd. Wij wensen jullie heel veel geluk liefde en gezondheid toe voor nu en in de toekomst.
Alle koorleden zeggen jullie dank dank dank.

voor alle koorleden

Op 26 januari 2017 begint de repetitie een kwartier eerder dus om 19.45 uur.
Het bestuur zal de begroting (die eerder is toegestuurd) behandelen.
Na dit verplichte gedeelte gaan we om 20.00 uur beginnen met de repetitie

optreden orientalis 17 december

Er is een uitnodiging gekomen van Museum Orientalis.
Het park organiseert van 17 december2016 tot 8 januari 2017 een Festival.
Festival heet “Feest van Licht”

De officiële opening is op 17 december om 15.00 uur

Ons optreden zal erna zijn (rond 15.30 uur) en duurt 2x 30 minuten,
in de pauze is er koffie en thee.

Meer info zie Mail van het bestuur.